15 °C
borús égbolt
2024. április 13., szombat
Ida

Megdöbbentő: Hitler már ismerte az internetet?

2014. június 02.
2.2301
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Hihetetlen információkat szivárogtatott ki a német Bild bulvármagazin, akik megdöbbentő dolgot véltek felfedezni a Harmadik Birodalom egykori vezetőjének, Adolf Hitlernek az íróasztalán, amelyen nem csak telefon-, hanem fax- és internetcsatlakozót is találtak.

A Bild újságírója állítólagosan a berlini szövetségi hivatal raktárában talált rá a Führer 1937-ben készül íróasztalára, amit Hitler nyolc éven keresztül használt többnyire törvények és rendeletek meghozatalához.

Mindezek ismert tények, az viszont már korántsem, hogy az asztalon a riporter olyan csatlakozókat talált, amelyek képesek voltak internetkapcsolatot biztosítani az ott dolgozó számára, holott a náci Németország idején ez a technológia még egyáltalán nem volt ismert - sőt mi több, számítógép sem létezett.

Hogy miként történhetett mindez? Bár számtalan mendemonda létezik arról, hogy a Harmadik Birodalom tudósai lényegesen fejlettebbek voltak kortársaiknál és számtalan elképesztő felfedezést tettek, az internet bizonyára még nem létezett abban az időben, a rejtélyre pedig a szemrevaló asztal leltári dokumentációja adja meg a választ.

Ebből ugyanis kiderült, hogy az asztalt az Egyesült Államok lefoglalta, és a háború után ahelyett, hogy egy múzeumba került volna, az amerikai hadsereg használta egészen 1996-ig úgy, hogy senki sem tudta: a kérdéses bútor egykoron Adolf Hitleré volt, így átesett egy kisebb átalakításon, többek között pedig még internetkapcsolat létesítéséhez szükséges csatlakozókat is beépítettek az egyik lábába.


kép'>Megdöbbentő: Hitler már ismerte az internetet? - 2. kép