22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Még mindig elképesztő mértékű hazánkban az élelmiszerpazarlás

2015. augusztus 17.
1.8811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
AlicE profilja, adatai
AlicE
#
 

kep1#Egy friss országos felmérésből kiderült, hogy bár a magyarok nem állnak a helyzet magaslatán gazdasági szempontból, az élelmiszerpazarlás mértéke mégis elképesztő méreteket ölt.

Ennek fényében a magyar háztartások 4 százaléka napi-, 27 százaléka heti-, 11 százaléka pedig havi gyakorisággal dob ki ételt a kukába, méghozzá a legtöbb esetben azért, mert az megromlott.

A leggyakrabban pékáruk, főtt ételek, zöldségek, gyümölcsök, felvágottak, tej és tejtermékek, valamint gyümölcslevek végzik a szemétben főként azért, mert megromlanak, lejár a szavatosságuk, vagy csak egyszerűen megmaradnak, és már nem kellenek senkinek.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület információi szerint a magyar háztartásokban évente összesen mintegy 400 ezer tonna, vagyis fejenként mintegy 40 kilónyi élelmiszer kerül a kukába.