11 °C
kevés felhő
2025. május 12., hétfő
Pongrác

Már nemcsak fekete, barna és fehér, hanem rubin csokoládé is létezik!

2017. szeptember 06.
8.0981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Bár annak idején a fehér csokoládé is alaposan felforgatta a csokirajongók életét, azonban svájci tudósoknak most sikerült megalkotniuk egy újabb típust, méghozzá a rubin csokoládét, amely a negyedik színvilágú édesség lett a sorban.

Az újdonság a Zürichben található Barry Callebaut csokigyártó vállalatnak köszönhető, akik elmondták, hogy évek óta próbálkoznak már azzal, hogy elkészülhessen a rubincsokoládé, amelyről Shanghajban rántották le a leplet a minap.

A kérdéses édesség különleges színvilágát az alkotók szerint nem mesterséges színezékekkel érik el, hanem természetes módon, különféle bogyós gyümölcsök révén, ami természetesen a végeredmény aromáját is meghatározza.


kép' alt=''>

A rubincsokoládé az első kóstolók szerint nagyon könnyed és nagyon gyümölcsös ízvilággal rendelkezik, ezáltal különbözik minden csokoládétól, amit korábban ismertünk, sőt mi több, könnyedsége miatt sokkal többet be is lehet belőle falni, mint a hagyományos csokiból.