25 °C
borús égbolt
2024. július 25., csütörtök
Kristóf, Jakab

Már Ausztriában van az ebola vírus?

2014. augusztus 20.
2.3491
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Aggasztó hírek bukkantak fel a világhálón, amely szerint bár eddig csak egy távoli problémaként tekintettünk az ebola-járványra, azonban már Magyarország szomszédságában, így Ausztriában is megjelent a vírus, amit két Nigériából beutazott férfi hozhatott be az országba.

A hírt az osztrák egészségügyi kamara sajtósa részben megerősítette, azonban igyekezett megnyugtatni az újságírókat azzal, hogy a két féfiról még nem állapították meg határozottan, hogy valóban ebolában szenvednek, de a jelenlegi helyzetben nagy elővigyázatossággal kezelik az ügyet.

A két beteg Felső-Ausztriában bukkant fel, és lázas tüneteket produkált, amivel azonnal jelentkeztek egy közeli orvosi rendelőben, hiszen alig néhány napja tértek haza Nigériából, ahol immáron járványszintű a probléma.

A két beteg azóta a külvilágtól elzártan pihen, és vizsgálataik jelenleg is zajlanak.

Időközben egyre-másra bukkannak fel olyan hírek a világhálón, miszerint már Magyarországon is találtak ebola-gyanús beteget, de mivel ezt egyelőre még egyetlen hivatalos szerv sem erősítette meg, ezért a hír csak szóbeszédként kezelendő.