Elképesztő véleményt formáltak meg egy friss kutatásuk során a Harvard Egyetem szakemberei, akik kijelentették, hogy még mindig nem találtak bizonyítékot arra, hogy a zsírbevitel teljes hiánya hozzájárul a fogyókúra sikeréhez.
A kutatók úgy vélik, hogy a zsírszegény étrend nem a fogyókúra legjobb módja, az emberek többségének ugyanis inkább a túlevés problémáját, az elfogyasztott adagok méretét kellene orvosolnia, mert az sokkal nagyobb problémát jelent a túlsúly esetében, mint például a minimális zsírbevitel.
Dr.
A kutatók úgy vélik, hogy a zsírszegény étrend nem a fogyókúra legjobb módja, az emberek többségének ugyanis inkább a túlevés problémáját, az elfogyasztott adagok méretét kellene orvosolnia, mert az sokkal nagyobb problémát jelent a túlsúly esetében, mint például a minimális zsírbevitel.
Dr.
Deirdre Tobias, a kutatás vezetője kollégáival együtt közel 70 ezer embert vizsgált meg az étrendi sajátosságok, a testsúly és az egészség tükrében, és a statisztikák alapján azt találták, hogy egyszerűen nincs bizonyíték arra, hogy a zsír megvonása hosszú távon fogyást eredményezett volna, ellenben a kisebb adagok és a feldolgozott élelmiszerek hiánya már eredményesebbnek tűnt.
A szakértők szerint nem mindegyik zsír rossz - némelyek például a koleszterinszint egyensúlyának fenntartásában is szerepet játszanak -, így az egyre népszerűbb zsírmentes vagy zsírszegény diétákkal könnyen lehet, hogy többet ártunk, mint használunk magunknak, így a harvardi kutatók szerint egy mediterrán étrend például sokkal hatékonyabb lehet ilyen esetekben.
Hugh Jackmant új barátnőjével kapták lencsevégre