Két új elemmel, a székelykapuval és a lángossal bővült a Hungarikumok Gyűjteménye, miután a Hungarikum Bizottság ma megszavazta, sőt, pontosan meg is határozzák, hogy milyennek kell lennie az igazi magyar lángosnak.
A kormány honlapján jelentették be, hogy a székelykapu és a lángos is Hungarikummá vált. A székelykapu egy székelyföldi kaputípus, mely a 17. századtól vált népszerűvé és a mai napig sok helyen faragnak jellegzetes ácstechnikával ilyen nagykapukat. Székelyföldön igazi látványosságnak számít.
A lángost talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen ez az egyik legnépszerűbb strandétel a Balatonon és sok más helyen. A Bizottság szerint a tökéletes lángos közepes vastagságú, nem túl olajos, belül puha, kívül roppanós. A klasszikus feltétek közé tartozik a tejföl, a sajt és a fokhagyma, de manapság már léteznek egyéb sós és édes változatok is. A közlemény szerint ezzel a döntéssel 89-re emelkedett a Hungarikum Gyűjteményében található elemek száma.
Bianca Censori most éppen ehető melltartóban és bugyiban lépett az utcára