17 °C
borús égbolt
2024. május 22., szerda
Júlia, Rita

Kutatás: a kutyagazdik többsége szerint az állatok maguk tisztítják fogaikat

2023. április 06.
40.1671
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az ember életében nagyon fontos a fogak ápolása, ám kevesen tudják, hogy az állatok körében is kiemelt szerepet játszik a fogak megfelelő karbantartása, ezt bizonyítja a Pedigree legfrissebb hazai felmérése is, melyből kiderült, hogy sokan nincsenek tisztában a szájápolás alapjaival.

A legfrissebb hazai felmérés szerint minden harmadik válaszadó azt gondolja, hogy az állatok maguk tisztítják a fogaikat, 49% szerint pedig fogászati rendellenesség esetén nem szükséges beavatkozni, mert az állat magától alkalmazkodik a problémához. A válaszadók egynegyede (24%) nem tudja, hogy milyen gyakran kell fogászati vizsgálatra vinni kiskedvencét.

Pedig mint minden ilyen probléma megelőzhető, ha a gazdi odafigyel kiskedvence ápolására. Kutatások kimutatták, hogy a kistestű fajták általában hajlamosabbak az ínybetegségek kialakulására. A megelőzés érdekében érdemes a kutyusokat elvinni altatásban végzett fogkőeltávolításra, ez meghosszabbítja kedvencünk életét is. Valamint otthon is adhatunk nekik olyan jutalomfalatokat, melyek segítenek tisztán tartani a fogakat.