8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Különleges csokoládék várnak idén ősszel

2022. szeptember 14.
31.1061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A világszerte elismert chocoMe igyekszik minden szezonban megújulni és finomabbnál finomabb csokoládés édességekkel megörvendeztetni a márka kedvelőit, idén ősszel pedig megérkezett a hozzáadott cukrot nem tartalmazó új termékeik is.

A magyar manufaktúra ezúttal 3 új termékkel jelentkezik, köztük két olyannal, melyek hozzáadott cukrot nem tartalmaznak, emellett pedig egy olyannal, ami még csak a közelmúltban felfedezett alapanyagból készült.

Ez a különleges alapanyag pedig nem mást, mint a kakaógyümölcs. Egy svájci-ghánai vállalkozás nemrég megoldást talált arra, hogyan lehet hasznosítani a kakaó gyümölcshúsát, amit eddig általában kidobtak a magas víztartalma miatt. Ám most egy új eljárásnak köszönhetően kipréselik a gyümölcshús levét, majd három órán belül eljuttatják a pasztörizáló üzembe.

Különleges csokoládék várnak idén ősszel - 2. kép

A kakaó gyümölcshús juice egészen különleges aromaprofillal rendelkezik: természetesen édes, háromféle cukrot tartalmaz, ugyanakkor fanyar ízjegyeket is hordoz. A kakaó gyümölcshúsát használta fel a magyar márka is a Petit 9 termékcsaládjának legújabb tagjánál.

Végre megérkeztek az első hozzáadott cukrot nem tartalmazó desszertkülönlegességek a márkához, az egyik az Étcsokoládé drazsé szicíliai mandulával, és a Petit 9 Falatnyi étcsokoládé lapocskák karamell és yuzu töltelékkel variáció. Az új termékek már elérhetőek a márka webshopjában.

Különleges csokoládék várnak idén ősszel - 3. kép