20 °C
tiszta égbolt
2024. május 27., hétfő
Hella

Korrekorder trónörökös lett a 65 éves Károly herceg

2013. november 14.
2.1821
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Ma ünnepli 65.

születésnapját Károly herceg, aki ezzel második rekordját is felállította, az Egyesült Királyság történetében ugyanis még soha, senki nem várt ennyit a királyi trón elfoglalására.

Az eddigi rekordtartó IV. Vilmos király volt, aki 64 évesen, 1830 júniusában léphetett trónra, ám a 87 éves II. Erzsébet - aki immáron 61 éve uralkodik Nagy-Britannia felett - rendkívül jó egészségi állapotának köszönhetően nem kizárt, hogy még hosszú évekig vasmarokkal irányítja tovább országát.

A herceg születésnapja alkalmából országszerte óriási ünnepségek várhatók, ezzel ellentétben azonban Camilla hercegnő, a Károly herceggel való megromlott viszonya miatt nem tartja valószínűnek, hogy személyesen, illetve külön is megünneplik majd az eseményt.

Camilla a Daily Mail munkatársainak elmondta továbbá, hogy Károly herceg egy igazi munkamániás, aki egyrészt nem szereti a felhajtást, másrészt csak nagyon nehezen lehet ajándékot választani neki, így a hercegnő vélhetően örül is annak, hogy nem kell eleget tennie a kötelező presztízsnek.