A Magyar Turizmus Zrt.
Agrármarketing Centrumának sertéshúst népszerűsítő sajtórendezvényén kiderült, hogy bár egyre több helyen nevezik károsnak a disznóhúst, mérsékelt fogyasztása azonban mégis szükséges és fontos része egészséges táplálkozásunknak.
A rendezvényen maga Erdei Zsolt, világbajnok ökölvívónk is kiállt a sertéshús mellett, aki elmondta, hogy saját étrendjében is nagyon fontos szerepet vállal ez a húsféle.
A sertéshús, a legtöbb vörös húshoz hasonlóan sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, főként B1-vitaminból van benne más állati eredetű húsfélélhez képest ötször több, de ezen felül magas a vastartalma is, amivel az egészséges vérképzés mellett az agy és az izmok megfelelő működéséhez is hozzájárul.
A közhiedelemmel ellentétben ma már tudományos elemzések igazolják, hogy a sovány sertéshús semmivel sem tartalmaz több kalóriát, de még csak zsírt sem, mint például a baromfihús, ezáltal megfelelő konyhatechnológiát alkalmazva akár még diétás, energiaszegény étrendbe is könnyedén beilleszthető.
Először debütált vörös szőnyegen Timothée Chalamet és Kylie Jenner