8 °C
enyhe eső
2024. április 16., kedd
Csongor

Két magyar fiatal forradalmasítja az újratölthető dezodorok piacát

2023. január 29.
62.4891
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az ökotudatosság már nem csak az élelmiszerek és a háztartási eszközök terén hódít, hanem a szépségápolási termékek között is, két magyar fiatal pedig néhány éve nagyot álmodott és mára megalkotta az első újratölthető dezodor automatát.

A Rossman és a Respray a héten egy sajtótájékoztató keretein belül mutatta be az ország első automatával újratölthető deospray technológiáját. Az innováció mögött Réti Andor és Zámbó Gergely áll, akik megálmodták és némi segítséggel megvalósították álmukat. A projekt 2020 őszén indult egy egyetemistákból álló csapattal.

A szerkezet nagyon egyszerűen működik: az üres alumínium dezodort az automatába kell helyezni, majd a szerkezet sűrített levegővel és az izzadásgátló anyaggal, valamint némi illattal tölti meg a palackot. Egy palackot akár 5 alkalommal is újra lehet tölteni. Az első ISANA dezodor feltöltéssel 599 forintba kerül, majd a további töltések már csak 299 forintba kerülnek.

Az automaták egyelőre Budapesten lesznek elérhetőek néhány Rossman üzletben, de a jövőben országszerte fogják beüzemelni a Respray állomásokat, valamint terveik szerint külföldön is bevezetésre kerülnek. A dezodor egyelőre három illatban lesz elérhető: egy virágos, egy aloe verás és egy férfi változatban.