7 °C
szórványos felhőzet
2023. március 28., kedd
Gedeon, Johanna

Két magyar fiatal forradalmasítja az újratölthető dezodorok piacát

2023. január 29.
62.0091
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az ökotudatosság már nem csak az élelmiszerek és a háztartási eszközök terén hódít, hanem a szépségápolási termékek között is, két magyar fiatal pedig néhány éve nagyot álmodott és mára megalkotta az első újratölthető dezodor automatát.

A Rossman és a Respray a héten egy sajtótájékoztató keretein belül mutatta be az ország első automatával újratölthető deospray technológiáját. Az innováció mögött Réti Andor és Zámbó Gergely áll, akik megálmodták és némi segítséggel megvalósították álmukat. A projekt 2020 őszén indult egy egyetemistákból álló csapattal.

A szerkezet nagyon egyszerűen működik: az üres alumínium dezodort az automatába kell helyezni, majd a szerkezet sűrített levegővel és az izzadásgátló anyaggal, valamint némi illattal tölti meg a palackot. Egy palackot akár 5 alkalommal is újra lehet tölteni. Az első ISANA dezodor feltöltéssel 599 forintba kerül, majd a további töltések már csak 299 forintba kerülnek.

Az automaták egyelőre Budapesten lesznek elérhetőek néhány Rossman üzletben, de a jövőben országszerte fogják beüzemelni a Respray állomásokat, valamint terveik szerint külföldön is bevezetésre kerülnek. A dezodor egyelőre három illatban lesz elérhető: egy virágos, egy aloe verás és egy férfi változatban.