25 °C
kevés felhő
2025. június 02., hétfő
Kármen, Anita

Jönnek a génmódosított alkoholok, amelyektől nem leszünk másnaposak!

2015. április 17.
2.0511
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
AlicE profilja, adatai
AlicE
A másnaposság az alkoholfogyasztás egyik legnagyobb ellensége, amit sokan már egy-két pohárka bor után is megéreznek.

Az Illinois-i Egyetem kutatói, élükön Yong-Su Jin professzorral azonban most bebizonyították, hogy egy kis beavatkozással ez a probléma könnyedén kiküszöbölhető.

A szakemberek ugyanis felfedezték, hogy a másnaposságot az alkoholok elkészítéséhez használt élesztő okozza, amelyeknek úgy lehet módosítani a génállományukat, hogy az erjedés során ne jöhessenek létre azok az enzimek, amelyek kínzó fejfájást, hányingert vagy szédülést okoznak másnap reggel.

A kutatók hangsúlyozták, hogy legújabb eljárásukkal egyelőre még kezdeti fázisban tartanak, egyszóval a másnaposságot nem okozó alkoholos italok megjelenésére még várni kell, de ha felfedezésük szabadalmaztatásra kerül, akkor már nem sokat.