A másnaposság az alkoholfogyasztás egyik legnagyobb ellensége, amit sokan már egy-két pohárka bor után is megéreznek.
Az Illinois-i Egyetem kutatói, élükön Yong-Su Jin professzorral azonban most bebizonyították, hogy egy kis beavatkozással ez a probléma könnyedén kiküszöbölhető.
A szakemberek ugyanis felfedezték, hogy a másnaposságot az alkoholok elkészítéséhez használt élesztő okozza, amelyeknek úgy lehet módosítani a génállományukat, hogy az erjedés során ne jöhessenek létre azok az enzimek, amelyek kínzó fejfájást, hányingert vagy szédülést okoznak másnap reggel.
A kutatók hangsúlyozták, hogy legújabb eljárásukkal egyelőre még kezdeti fázisban tartanak, egyszóval a másnaposságot nem okozó alkoholos italok megjelenésére még várni kell, de ha felfedezésük szabadalmaztatásra kerül, akkor már nem sokat.
Két könyvújdonság a forró nyári napokra a még forróbb hangulatért