9 °C
borús égbolt
2024. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Itt a Semmelweis HELP alkalmazás, ami segít eldönteni, mikor menjünk kórházba a gyerekkel

2023. június 15.
21.6501
Mariann profilja, adatai
Mariann
A szülők néha kisebb sérülések esetén is orvoshoz viszik a gyermeküket, pedig ez nem mindig szükséges, a számukra lesz tökéletes azaz új magyar alkalmazás, melyet a Semmelweis Egyetem gyermekorvosai fejlesztettek, ez pedig a Semmelweis HELP.

Az alkalmazás, melyet az Egyetem szakemberei 1,5 évig fejlesztettek, majd félévig teszteltek is, ingyenesen letölthető Android és iOS okostelefonokra. Az alkalmazás segít eldönteni a tünetek alapján, hogy forduljunk-e azonnal orvoshoz vagy otthon is enyhíthetőek a tünetek. Továbbá segítséget nyújt abban, hogy hogyan kezeljünk például magas lázat, hasmenést vagy rovarcsípést.

A szakemberek több, mint 220 gyerekbetegség tüneteit és adatait vitték fel a rendszerbe, de a jövőben szeretnék tovább fejleszteni a felnőtt korosztály számára. Egy gyors regisztrációt követően kell megadni a 18 év alatti gyermek adatait, tüneteit. Ezek alapján a rendszer segít meghatározni, hogy mi a teendő. Hatalmas tudástár is elérhető, melyben ABC szerint rákereshetünk a különféle betegségekre.

A Semmelweis HELP letölthető a Play Áruházból és az AppStore-ból is ingyen.