1 °C
enyhe havazás
2023. december 11., hétfő
Árpád

Ismerd meg a berberin-t, amit természetes Ozempicnek neveznek

2023. augusztus 07.
26.5981
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az elmúlt hetekben nagy figyelmet kaptak az olyan készítmények, mint az Ozempic vagy a Mounjaro, melyeket elsősorban cukorbetegek szoktak használni a megfelelő vércukorszintért, ám a diétázok körében is igen népszerűvé váltak - bár nem túl egészségesek.
 

A közösségi médiában elkezdett terjedni egy "természetes Ozempicnek" nevezett készítmény, a berberin, mely nálunk is megvásárolható a legtöbb étrend-kiegészítő termékekkel foglalkozó boltban. A berberint évszázadok óta használják a távol-keleti gyógyászatban és sokan úgy vélik, hogy a fogyásban is segít.

Az Ozempichez hasonló készítmények az inzulintermelés fokozásával, az emésztés lassításával és az étvágy csökkentésével működnek. A természetes berberin állítólag hatással lehet a fogyásra, nem beszélve a glükóz szabályozásáról, a zsírmájról és a magas koleszterinszintről. Orvosok szerint csak ezzel a készítménnyel nem lehet fogyni, de segíthet abban, hogy könnyebben betartsuk a diétánkat, ugyanis csökkenteni tudja a cukor iránti vágyunkat.