24 °C
szórványos felhőzet
2024. június 19., szerda
Gyárfás

Inkább tévézünk és kávézunk a mozgás helyett

2015. január 14.
1.8801
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Elkeserítő kutatás látta meg a napvilágot nemrégiben a hazai viszonyok tekintetében, ezáltal kiderült, hogy a magyar lakosság közel 70 százaléka biztosan leül kávézni abban az esetben, ha legalább 10 percnyi szabadideje akad.

Amennyiben egy kicsivel is több szabadidőt tud szakítani magának valaki, abban az esetben sem a sport, vagy a mozgás jut eszébe a magyar lakosság jelentős részének, hanem inkább ugyanennyien leülnek a tévé elé, esetleg zenét hallgatni.

Mint kiderült, a lakosságnak csak a 30 százaléka próbál meg mozgással vagy valamilyen kulturális tevékenységgel - például olvasással - feltöltődni abban az esetben, ha a mindennapi nagy hajtásban akad néhány órányi szabadideje.

A Tárki kutatása rámutatott arra is, hogy amennyiben valakinek csak tízpercnyi szabadideje van, a kávézás után beszélgetéssel, esetleg sétálással töltődnek fel, de nagyon sokan nyúlnak ilyenkor cigarettáért is.

A hosszabb szabadidő tekintetében a lakosság jelentős része a tévét választotta, háromnegyedük azonban ilyenkor kihasználja a lehetőséget, és a családdal vagy a barátokkal tölti idejét.

Ezt követi csak a könyv- vagy újságolvasás, majd az internetezés, de a megkérdezettek fele kertészkedéssel vagy barkácsolással is próbál feltöltődni a szürke hétköznapokra.