Idén egy különleges, gyümölcsös fagylalt nyerte el a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének versenyét, melyet hamarosan bárki megkóstolhat.
Fehér Gergő, békéscsabai cukrász Bíborka elnevezésű, chilis, szedres, csokoládés alkotása lett az év fagylaltja, melyet a zsűri a legjobbnak ítélt idén.
Fehér Gergő, békéscsabai cukrász Bíborka elnevezésű, chilis, szedres, csokoládés alkotása lett az év fagylaltja, melyet a zsűri a legjobbnak ítélt idén.
A második helyen a gödöllői Sissi Fagylaltozóból, Koncz Andrea balzsamos sült áfonyás, lágy kecskesajtos fagylaltja végzett, míg a harmadik helyen Márton Brigitta, balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozóból édes tejfölös, Cumberland mártással készülő fagyija végzett.
A békéscsabai cukrász az MTI-nek elmondta:
Helyi alapanyagokból készítettem a Bíborkát. Az üzemünk Szabadkígyóson van, a csili újkígyósi, a szeder adta magát egy gyümölcsös fagyiba, a csokival kiegészítve nagyon finom elegyet alkotnak.
Az idei versenybe 81 fagylaltot neveztek, melyek mindegyike természetes alap- és járulékos anyagokkal készült.
Bemutatkozott Tomán Szabina első signature rúzsa