kep1#A Kelet-Angliai Egyetem és a Harvard Egyetem szakemberei nemrégiben óriási felfedezést tettek a gyümölcsök kapcsán, amelyek a bennük megtalálható flavonoidok révén is elősegíthetik a fogyást, nem csak alacsony kalóriatartalmukkal.
A kutatók ugyanis felfedezték, hogy főként a bogyós gyümölcsökben rengeteg olyan flavonoid található, amelyek nemcsak a sejtkárosodást segítenek megelőzni, hanem ezen túlmenően még ahhoz is hozzájárulnak, hogy elősegítsék a fogyást.
A két egyetem közösen felállított kutatócsoportja négy éven át figyelt embereket, amelynek részeként bebizonyították, hogy amennyiben a résztvevők ennyi időn át annyi flavonoidot juttattak be a szervezetükbe, mint amennyi 80 gramm, tehát körülbelül egy marék áfonyában van, akkor a kísérleti alanyok nem csak könnyebben meg tudták őrizni testsúlyukat, hanem ezen túlmenően akár 1,2 kilogrammot is le tudtak adni közben.
A megfigyelés során azok az emberek, akik egyáltalán nem fogyasztottak minden nap ennyi flavonoidot, átlagosan 1-2 kilogrammot híztak mérsékelt életmód mellett.
"Rám ezer virággal szórtad a tavaszt..." - virágséta a Fiumei úti Sírkertben