A fahéj igen népszerű és bár a legtöbben fűszernövényként ismerik, de gyógynövényként is használják.
Egy kutatás szerint a fahéjolaj segítségével megelőzhető a hasmenés.
Érdemes lenne felhasználni az élelmiszeriparnak a fahéj, más néven a cassia olaját a tanulmány szerzői szerint. Antibakteriális összetevőként a segítségével csökkenteni lehetne a hányásos-hasmenéses betegségeket, illetve az olyan elhalálozások számát, amik ezekkel összefüggnek.
A kutatók rájöttek, hogy a fahéjolaj elpusztítja a Escherichia több törzsét. Egy liter vízbe elég csak 10 cseppet beleönteni, ami 24 órán belül elpusztítja a baktériumokat, ezen a véleményen van Lina Sheng és Meijun Zhu. Zhu a következőket mondta:
Fontosnak tartjuk, hogy természetes hatóanyagokkal érjük el az ételek biztonságosságát. A mesterséges fertőtlenítőszerekkel kapcsolatban sok a kétség, és egyre többször derül ki, hogy egészségkárosító hatásuk van.
A fahéjolaj tehát az élelmiszerek megtisztításához is alkalmazható.
Két könyvújdonság a forró nyári napokra a még forróbb hangulatért