34 °C
kevés felhő
2024. július 14., vasárnap
Örs, Stella

Így válhatunk kutyabarát irodává - Hasznos tippek Korom Gábor kutyatrénertől

2024. június 16.
10.0291
Mariann profilja, adatai
Mariann
Néhány éve még elképzelhetetlen volt, hogy munkahelyünkre bevigyük házai kedvencünket, azonban egyre több cég nyitott a kisállatbarát iroda koncepciójára, többek között a Mars vállalat, akik az amerikai hagyományokra épülő "Vidd magaddal a kutyádat a munkahelyedre" nap alkalmából szeretné felhívni a figyelmet a kutyabarát munkahely előnyeire a figyelmet.

Több tanulmány is bizonyította, hogy az állatok közelsége oldja a stresszt és kellemesebb munkakörnyezetet is képes biztosítani, ezért válik egyre népszerűbbé a kutyabarát iroda. Ráadásul a négylábú kedvencek is kiegyensúlyozottabbakká válnak, mivel nem kell napközben nélkülözniük gazdájukat.

Azonban ehhez meg kell teremteni a megfelelő feltételeket, ennek első lépése az iroda felkészítése. Biztosítani kell többek között kiskedvencünk számára egy nyugodt, kényelmes helyet, kutyaágyat, ahol napközben megpihenhet. A legfontosabb pedig egy irányelv kialakítása, hogy a munkahelyen ne alakuljanak ki konfliktusok a házikedvencek miatt.

Korom Gábor kutyatréner szerint az irodai kutyatársaság nem földtől elrugaszkodott ötlet, inkább egyfajta visszatérés a természetes állapothoz. A szakértő szerint mielőtt magunkkal vinnénk kutyánkat az irodába:
tanuljuk meg, miként nyugtathatjuk meg - hiszen képesnek kell lennie az irodában is pihenni,
magabiztosan tudjuk fegyelmezni, hogy viselkedése kompatibilis legyen az irodai etikettel,
legyen teljesen szobatiszta - ez leginkább a kölyökkutyák esetén fontos,
bizonyosodjunk meg arról, hogy se fajtársai, se más emberek felé nem mutat agressziót,
szoktassuk hozzá a nagyvárosi környezet terheléseihez.

Mindezeket már kölyökkortól érdemes gyakorolni, de egy felnőtt kutyát is lehet tanítani, azonban mindkét esetben sok türelemre és következetességre lesz szükségünk. Mindehhez a Mars vállalat egy nyilvánosan, bárki számára elérhető ingyenes eszköztárat biztosít, mely ezen a linken érhető el.