25 °C
erős felhőzet
2024. június 25., kedd
Vilmos

Így hat érzelmeinkre és önbecsülésünkre a színek ereje

2023. május 31.
23.2871
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Bár kevesen érzékelik, de a színeknek nagyon komoly jelentőségük van az életünkben, a pszichológusok szerint óriási hatással vannak a napi hangulatunkra, de képesek érzelmeket kiváltani és még az önbecsülésünkre is hatással vannak.

Az ember körülbelül 17 000 különböző színt képes érzékelni, és az érzelmi kötődések többsége már gyermekkorunkban kialakul. A színek helyes megválasztása pozitív hatással lehet arra, ahogyan érezzük magunkat, ezért nagyon fontos, hogy a divatban és az otthonunkban is megfelelően válasszunk. A ruhák színei, a jól megválasztott kombinációk és a teljes összkép megteremtik személyes divatidentitásunkat. Lakatos Márk, stylist így fogalmazott egy nemrégiben megrendezett sajtóeseményen:

Gyakran nem vesszük észre, hogy a színek milyen jelentős szerepet játszanak az életünkben, képesek disszonanciát vagy harmóniát teremteni, az önkifejezés eszközei. Ezt hangsúlyozza az Orbit új, #Colorfidence elnevezésű kampánya is, amely a márka idén megújult, friss csomagolása kapcsán indult el. A kezdeményezés célja, hogy megmutassa a színek szerepét a divatban, azt, hogy azok hogyan befolyásolhatják érzéseinket és a másokra tett benyomásunkat. Arra ösztönöz, hogy magabiztosan viseljünk színeket és bátran fejezzük ki önmagunkat.

Sokan nehezen találják meg a számukra tökéletes színt, amivel magabiztossá válhatnak a hétköznapokban, ám bőrtónusunk, a hajunk és a szemünk színe alapján könnyedén rátalálhatunk az igazira. Ezt követően pedig a kiegészítők fogják igazán izgalmassá tenni öltözékünket, ehhez pedig választhatjuk az Orbit felfrissített, színes csomagjait.