29 °C
tiszta égbolt
2024. június 25., kedd
Vilmos

Idén is megrendezésre kerül a Debreceni Bor- és Jazznapok

2023. július 14.
21.8691
Mariann profilja, adatai
Mariann
Magyarország legrégebben működő jazzfesztiválját már 1972 óta rendezik meg minden évben, és ez idén sem lesz máskép, ugyanis három zenei színpadon fognak fellépni a műfaj hazai és nemzetközi sztárjai, ami mellett nagyszerű borokat is kóstolhatnak majd a vendégek.

Idén augusztus 3. és 6. között várják az ország minden tájáról érkező borbarátokat és jazzkedvelőket a Nagyerdő zöldjébe, a Békás-tó partjára, azaz Debrecenbe. Hazánk mind a 6 borrégiója és mind a 22 borvidéke bemutatkozik 67 borászaton keresztül. De lesznek pezsgők is, például a Ferrari különleges pezsgője.

A Debreceni Bor- és Jazznapok három zenei színpadán felvonultatja a hazai, jazz műfajban alkotó zenészek és zenekarok élvonalát: fiatal, kísérletező jazzisták és tapasztalt, ismert jazzmesterek közel 40 formációval érkeznek a színpadokra. A fesztivál sztárfellépői között kiemelendő Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duója, a Nagy Emma Quintet páratlan hangzású, fiatal jazzistákból álló zenekar, az idén 50 éves Magyar Jazz Quintet. A gasztronómiai kínálatot több mint 20 vendéglátóhely szolgáltatja majd.


Fotó: Porció Norbert