24 °C
szórványos felhőzet
2024. június 19., szerda
Gyárfás

Idén is futottak azokért, akik nem futhatnak a Wings for Life World Run versenyen

2023. május 08.
30.3611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Május 7-én, azaz vasárnap magyar idő szerint 13 órakor rajtoltak a világ minden pontján a Wings for Life World Run jótékonysági futóverseny résztvevői, akik minden évben olyanokért futnak, akik nem futhatnak betegségük miatt.

Immáron 10. alkalommal rendezték meg a nagyszabású eseményt, idén Budapesten és Győrben is több ezren futottak egyszerre. A szervezők a nevezési díj száz százalékát gerincsérültek gyógyításának támogatására fordítják. A versenyen valamennyi résztvevő egyéni távot futhatott, amelyet a hivatalos applikáción keresztül választhatott ki magának.

A digitális formátumnak köszönhetően a bolygón egyszerre mozdulhattak meg a résztvevők a jó ügy érdekében. Idén rekordnak számító 206 728 ember vett részt a megmozduláson és több mint 5,8 millió euró értékű adomány gyűlt össze. A hazai futók között több ismert személy is feltűnt, többek között Fenyvesi Zoli, vagyis "wheelchairguy", aki a kezdetek óta vesz részt a rendezvényen. A férfiaknál ismét a japán Jo Fukuda futotta a legtöbbet: a tavalyi 64,4 kilométere után távját 69-re sikerült növelnie. A női kategóriát a lengyel Kasia Szkoda dominálta 55 kilométeres futásával.

A jövő évi Wings for Life World Run jótékonysági futóversenyre már most lehet regisztrálni.


Fotó: Red Bull