20 °C
borús égbolt
2024. május 23., csütörtök
Dezső

Idén decemberben visszatér a mozikba az Igazából szerelem című klasszikus karácsonyi film

2023. szeptember 29.
25.1461
Mariann profilja, adatai
Mariann
A világ egyik legismertebb romantikus karácsonyi filmje az Igazából szerelem, mely immáron 20 éves évfordulóját ünnepli idén, aminek alkalmából decemberben visszatér a mozikba, így a rajongók nem csak otthon láthatják majd az alkotást.

Richard Curtis klasszikusa a mai napig kötelező részévé vált az ünnepi filmnézésnek, egyszerűen imádjuk Hugh Grant, Colin Firth, Emma Thompson, Liam Neeson és Alan Rickman főszereplésével készült filmet. A 2003-ban bemutatott brit-amerikai film összbevétele 244,931,766 dollár volt. 2004-ben az Egyesült Királyságban az Igazából szerelem volt a legtöbbet kikölcsönzött film.

Érdekesség, hogy a film elején és végén a reptéren való találkozások nem voltak megrendezve. Richard Curtis operatőrei heteken át készítettek felvételeket a londoni reptéren, a felvételen szereplők beleegyezésével kerülhettek a filmbe. Hugh Grant karakterét pedig részben egy igazi miniszterelnök, Ted Heath ihlette, aki agglegény volt. Robert Curtis-ben felmerült a gondolat, mi lett volna, ha Heath beleszeretett volna az egyik kollégájába, így született meg a történet.