17 °C
enyhe eső
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Idén az akciós és előleg nélküli foglalásokat keresik a magyar nyaralók

2023. június 27.
22.6041
Mariann profilja, adatai
Mariann
A megemelkedett árak és a nehéz gazdasági helyzet hatással van a hazai turizmusra is, emiatt idén a magyarok többsége inkább az akciós, előleg nélküli foglalásokat keresi - derül ki a népszerű online szálláskereső portál legfrissebb felméréséből.

Továbbra is sokan tervezik nyaralásukat online, különféle szállásfoglaló portálokon, ahol idén különösen fontos szempont az ár. A Szallas.hu felmérése szerint a belföldi utazók elsősorban az akciós árakat, csomagajánlatokat, az előleg fizetése nélküli foglalást és a SZÉP-kártyás fizetési lehetőséget keresik.

További fontos szempont a magyarok számára, hogy a szállásközvetítő oldal rendelkezzen mindennap hívható, magyar nyelvű ügyfélszolgálattal, hogy az esetleges kérdésekre hamar választ kapjanak. A felmérés szerint a vendégeknél kiemelten fontos az online fizetési lehetőség. Az azonnali, online fizetési lehetőségeket részesítik előnyben a nyaralni vágyók: a 2023-as adatok alapján az online fizetések közel 45 százaléka bankkártyával, 34 százaléka SZÉP-kártyával és 21 százaléka átutalással történt.