7 °C
tiszta égbolt
2024. április 17., szerda
Rudolf

Idén a vártnál kevesebben buliztak a Sziget Fesztiválon, teltházas nap sem volt

2023. augusztus 16.
26.5841
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma hajnalban véget ért az idei, immáron harmincadik Sziget Fesztivál, ahol a hat nap alatt összesen 420 ezer ember bulizott olyan világsztárok zenéjére, mint például Billie Eilish, az Imagine Dragons, David Guetta és Macklemore - a szervezők pedig már most bejelentették, hogy jövőre mikor kerül megrendezésre az esemény.

Idén érezhetően kevesebben voltak hazánk egyik legnagyobb zenei fesztiválján, már az első napokban kevesebb embert lehetett látni a Sziget területén, ennek ellenére az esti főfellépőknél megtelt a Nagyszínpad előtti tér. A szervezők számítottak erre, hiszen az infláció nem csak hazánkban okozott gazdasági problémákat, hanem világszerte is.

Mindezek ellenére a külföldi vendégek elmondása szerint a Sziget az egyik legolcsóbb fesztivál Európában, a hazai vendégek pedig ismét inkább az Auchan parkolót választották az alapozáshoz, hiszen az alkohol- és ételárak igencsak elszálltak idén, egy dobozos sör például 1890 forintba került. Idén bevezetésre került egy úgynevezett 'budget food', azaz minden vendéglátó egységnek 2500 forintért kínálni kellett egy főételt, aminek sokan örültek.

Idén a vártnál kevesebben buliztak a Sziget Fesztiválon, teltházas nap sem volt - 2. kép

Az Imagine Dragons és Billie Eilish fellépők vonzották a legnagyobb tömegeket idén, pénteken és kedden majdnem teltházas volt a Sziget, emiatt a koncertek után nehéz volt kijutni az esemény területéről. David Guetta is rendesen megmozgatta a fesztiválozókat, hiszen szinte minden nagy slágerét lejátszotta, de jó néhány klasszikust is bedobott, hogy az idősebb generáció is jól tudjon szórakozni. A nagy fellépők közül egyébként Guetta volt az egyik legolcsóbb, állítólag csupán 176 ezer dollárt, azaz nagyjából 62 millió forintot kért.

A fesztiválozók idén is szerettek extra öltözékben érkezni, sokan választották a nyár slágerfilmjét, a Barbie-t tematikának, de a Shein-ról rendelt átlátszó, csillogós szoknya is nagy sláger volt, rengetegen viseltek ilyen ruhát. Az egyen öltözéket főleg a külföldi vendégek választották, valószínűleg így könnyebben megtalálták egymást a nagy tömegben.

Idén a vártnál kevesebben buliztak a Sziget Fesztiválon, teltházas nap sem volt - 3. kép

A szervezők bejelentették, hogy jövőre, 2024-ben augusztus 7-én kezdődik majd a Sziget Fesztivál, a bérleteket holnaptól lehet megvásárolni kedvezményes áron. Képes beszámolónk az idei fesztiválról pedig már elérhető Facebook oldalunkon.