1 °C
enyhe havazás
2023. december 11., hétfő
Árpád

Horvátország bekeményít, bizonyos városokban nem lehet fürdőruhában mászkálni

2023. június 10.
24.0161
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mint minden évben, úgy idén is várhatóan sok magyar fog Horvátországba utazni, hogy kipihenje az év fáradalmait, ám nagyon fontos megjegyezni, hogy az ország több tengerparti városában szigorú öltözködési szabályzatokat vezettek be az elmúlt években.
 

Már tavaly nyáron is több horvát helyen, például Pag-on, bevezettek egy öltözködési szabályzatot, ugyanis a helyieknek elegük lett a félmeztelenül és fürdőruhában mászkáló turistákból. Idén már Split városának bizonyos részein is tilos lesz a hiányos öltözik - kultúrtörténeti központban. A fürdőruha fölé vegyünk egy ruhát, szoknyát, nadrágot vagy inget mindenképpen.

Azok, akik megszegik a szabályokat, több száz eurós bírságra számíthatnak. Ezek a szabályok érvényesek Dubrovnikba, Rovinjban és Zadarban is. Érdemes az alkoholfogyasztásra is odafigyelni, ugyanis közterületen tilos alkoholos italt fogyasztani, bár emiatt a rendőrök nem igazán büntettek eddig. A horvát kormány arra figyelmeztet, hogy 4000 euróig terjedő bírság is kiszabható a közrend megzavarásának minősülő cselekményekért, ide tartozik a verekedés, a verbális zaklatás és az ittas viselkedés.