27 °C
erős felhőzet
2024. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Hihetetlen: Egy másik univerzumot találtak kínai kutatók!

2014. június 05.
2.8291
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Szó szerint hihetetlen, és a világ tudományos életét alapjaiban megrázó felfedezést tettek nemrégiben kínai tudósok, akik egy olyan féregjáratra találtak rá a tejútrendszerben, ami átjáró lehet egy másik galaxishoz, egy egészen másik univerzumhoz.

A sanghaji Fudan Egyetem tudósai szerint a féreglyuk egy emberi ésszel felfoghatatlan különleges világba vezethet, és bár mindez egyelőre még csak elméleti lehetőség, a féregjárat mögött egy új univerzum, vagy akár univerzumok, élhető bolygók, életformák is lehetnek.

A felfedezés azért is különösen érdekes, mert ezáltal kiderülhet, hogy az eddig ismert három dimenzió helyett több tér, és nem csak egy idő létezik.

Ha mindez bizonyítást nyerne, de sokkal inkább emberi ésszel feldolgozhatóvá válna, azonnal megvalósíthatók lennének olyan sci-fi művekben népszerű lehetőségek, mint az időutazás.

A Harvard Csillagászati Asztrofizikai Központ tudósai egyébiránt nemrégiben egy élhetőnek titulált bolygót is felfedeztek a Sárkány csillagképben, amit megaföldnek neveztek el, lévén egy a Földhöz hasonló szerkezetű, de annál lényegesen nagyobb, szilárd felszínű bolygóról van szó.