23 °C
borús égbolt
2024. július 20., szombat
Illés

Hihetetlen - Egyetlen ásítástól is szétszakadhat a tüdőnk!

2014. január 08.
2.3541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Elképesztő, mi több hihetetlen baleset történt néhány nappal ezelőtt Kínában, ahol egy 26 éves kínai férfinak egyetlen ásítástól szétszakadt a tüdeje.

A gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően azonban szerencsére nem történt tragédia!

Az eset a Daily Mail beszámolója szerint akkor történt, amikor a fiatal férfi éppen munkába indult, és a reggeli ébredést megkoronázva, egy óriásit ásított, és közben nyújtózott is egyet, aminek következtében hirtelen elviselhetetlenül szúró, szűnni nem akaró fájdalmat érzett a mellkasában.

A neve elhallgatását kérő fiatalember saját bevallása szerint azonnal bement a közeli kórházba, ahol az orvosok először szívinfarktusra gyanakodtak, de maguk is meglepődtek, amikor kiderült, hogy a férfi az ásítás során annyira megnyújtotta a tüdejét, hogy az egyszerűen szétrepedt, és egy óriási lyuk keletkezett rajta.

Az orvosok szerint egyre hétköznapibb és gyakoribb lehet a fenti esettanulmány, hiszen a statisztikák szerint egyre gyengébb fizikummal rendelkeznek az emberek, ez pedig előidézheti a fenti problémát, ami akár halálos kimenetellel is járhat, de gyors orvosi beavatkozás esetén nem okoz maradandó sérüléseket.