7 °C
tiszta égbolt
2024. április 17., szerda
Rudolf

Hihetetlen: egy nőnek két méhe van és mindkettőben babát vár

2023. november 16.
30.6801
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy egészen elképesztő történetről számolt be nemrégiben a Good Morning America című magazin, akiknek nyilatkozott a 32 éves alabamai nő, aki ritka kettős méhvel született és most mind a két méhében növekszik egy-egy kisbaba.

Kelsey Hatcher 17 éves korában tudta meg, hogy két méhe és két méhnyaka van. Az orvosi nevén uterus didelphys-nek nevezett állapot a lakosság körülbelül 0,3 százalékát érinti. A fiatal nőnek korábban már volt terhessége, ám csak az egyik méhében, most azonban egyszerre, mind a két méhében növekszik egy baba, ami az orvosok szerint egy millió az egyből.

A nyolchetes vizsgálat során derült ki, hogy Kelsey pocakjában két magzat is növekszik, amitől teljesen ledöbbent. Az orvosok ikrekként kezelik a babákat annak ellenére, hogy két külön méhben növekednek. A nő orvosa elárulta, hogy valószínűleg külön ovulált Kelsey, és minden petevezetékben egy petesejt jött le, ami azt jelenti, hogy a méh mindkét oldalán leszállt, majd a spermiumok a két méhen felfelé haladtak, és a megtermékenyítés külön történt.