A Harvard Egyetem kutatói a közelmúltban egy 200 ezer ember bevonásával készült tanulmányban megállapították, hogy a heti két adagnyi vörös hús elfogyasztása növeli a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának a kockázatát.
Manapság világszerte már több mint 300 millió ember szenved cukorbetegségben, akiknek nap mint nap oda kell figyelniük, hogy milyen ételeket fogyasztanak. A cukorbetegség megelőzhető, amennyiben odafigyelünk az étkezésünkre. A legfrissebb kutatási eredmények szerint érdemes lenne hetente csak egyszer vörös húst fogyasztani.
A kettő vagy ennél többszöri vörös hús fogyasztása ugyanis megnöveli a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát. A tudósok szerint a hús mennyisége 70 grammnál ne legyen több, ráadásul érdemes lenne inkább más fehérjeforrást bevezetni, például csicseriborsót. A kutatók nem találtak konkrét okot arra, hogy a vörös hús miért növelheti a cukorbetegség kockázatát.
Britney Spears szingli életéről elmélkedett legújabb posztjában