27 °C
erős felhőzet
2024. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Házasságbiztosítás: Már a házasság sem szent?

2014. április 09.
2.0761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#A biztosítóknak köszönhetően ma már szinte az élet minden területére köthetünk valamilyen biztosítást, és bár sokan úgy vélhetik, hogy a házasság szentsége egy szent és sérthetetlen dolog, aminek nincs szüksége semmilyen "biztosítékra", de Ázsiában már egészen másképpen gondolkodnak erről.

Az utóbbi hónapokban ugyanis több kínai biztosító kínálatában is megjelent a házasságbiztosítás lehetősége, aminek keretein belül a házasság tartósságát fedeztethetik így a felek, valamint egy jó befektetést is köthetnek a lehetőséggel.

Amennyiben ugyanis például a házasságbiztosításban garantáljuk, hogy 5 évig együtt maradunk a párunkkal, akkor a befizetett összeg mellett annak további 30 százalékát is megkapjuk pluszban, ha teljesítettük a szerződésben foglaltakat, ergo nem válunk el öt éven belül.

Talán megdöbbentő, de a házasságbiztosításnak már alfajai is léteznek, így kitaláltak Kínában egy direkt feleségeknek kedvező formát, amivel az alapösszeg a férj hűségét kötelezi, tehát amennyiben bizonyítottan a férj hibájából történik a válás, akkor a befizetett összeget kamatostul együtt a feleség kapja meg.

A házasságbiztosítás Kínában egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és a legnépszerűbb megtakarítási formává nőtte ki magát, az egyre gyakoribb válások miatt pedig nem lennénk meglepődve, ha a jövőben a nyugati társadalmakban is megjelenne ez a biztosítási lehetőség.