1 °C
enyhe havazás
2023. december 07., csütörtök
Ambrus

Hazánkban is kapható lesz a világ első Down-szindrómás Barbie babája

2023. május 17.
30.0881
Mariann profilja, adatai
Mariann
A világ egyik legismertebb babája, a Barbie, mely az elmúlt években sokat változott, hiszen megjelentek a színesbőrű babáik is már, most pedig hazánkban is kapható lesz az első Down-szindrómás Barbie baba, mely az állandó kínálat része lesz.
 

A Mattel játékgyártó vállalat itthon Szalay Anna Lilla Down-szindrómával élő aktivista és a Nem Adom Fel Alapítvány segítségével mutatja be a babát, amelynek kettős célja van: egyrészt, hogy minden gyerek találjon hozzá hasonló figurát, másrészt, hogy Barbie sokféleségén keresztül a kicsiknek természetessé váljon a sokszínűség. Az alapítvány ezentúl érzékenyítő foglalkozásaiba is beépíti az új Barbie babát.

Nemzetközi szinten már áprilisban bemutatásra került a különleges játék baba, mely a Nemzeti Down-szindróma Társasággal (NDSS) együttműködve készült. A babán jól felismerhetőek a betegség tünetei, jelei, ennek megfelelően alacsonyabb termete lett és hosszabb törzse van. Az arca kerek, szemei pedig mandulavágásúak és laposabb az orrnyerge is.

Hazánkban is kapható lesz a világ első Down-szindrómás Barbie babája - 2. kép

Szalay Anna Lilla Down-szindrómával élő aktivista elmondta:

Nagyon tetszik az új Barbie, ahogy megláttam, egyből jókedvem lett tőle. A kéztartása és az arcberendezése különösen élethű. Jó, hogy ilyen szép babával játszhatnak a gyerekek. Még én is szeretnék vele játszani!