23 °C
borús égbolt
2024. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Hány fokon mosod a ruháidat? Légy környezettudatos és moss alacsony hőfokon

2021. augusztus 30.
49.6001
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Manapság már rengeteget tehetünk környezetünkben annak érdekében, hogy zöldebbek legyünk, például érdemes a ruhákat alacsony hőfokon mosni, ugyanis a legújabb mosószerek már 30 fokos mosás esetén is hatékonyan elbánnak a kosszal.

A P&G vállalat az egész világra kiterjedő új kampányában arra ösztönzi fogyasztóit, hogy háztartásukban apró változtatásokat tegyenek, amelyek nagy változást hozhatnak a bolygó számára.

Az Ariel mosószer márka a "Minden fok számít" elnevezésű kampányában a mosási hőmérséklet csökkentésére ösztönöz. Kevesen tudják, hogy már 30 fokos mosás esetén is tiszták lesznek a ruhák, de ami még fontosabb, a mosási folyamat során keletkező üvegházhatású gázok kibocsátása 35%-kal csökken.

Európában az átlagos mosási vízhőmérséklet 42,6°C, amelynek 10°C-kal való csökkentése akár 35%-kal csökkentheti a villamosenergia-fogyasztást és széndioxid-kibocsátást. Az Ariel Allin1 PODs mosókapszulák optimalizálják a mosási folyamatot, ugyanakkor hatékony tisztítást biztosítanak még energiatakarékos ciklusokban is. Ha egy kis változtatást teszünk mindennapi szokásainkon, akkor óriási dolgokat tehetünk azért, hogy a következő generációk is élvezhessék a Földet.