9 °C
erős felhőzet
2024. április 21., vasárnap
Konrád

Hamarosan érkezik Cristóbal Balenciaga divattervezőről szóló sorozat

2024. január 12.
7.4051
Mariann profilja, adatai
Mariann
Akik imádják a divatot, azok nagyon fognak örülni a Disney+ legújabb saját gyártású drámasorozatának, a Cristóbal Balenciaga-nak, mely a legendás spanyol divattervező életét és örökségét meséli el, valamint a Balenciaga divatház múltját.

A sorozat január 19-től lesz látható a streaming platformon, ráadásul az összes rész fel fog kerülni ezen a napon. A történet első, 1937-es párizsi bemutatójával kezdődik, majd bemutatja karrierjét, ahogy a spanyol elit és arisztokrácia öltöztetőjévé vált Madridban és San Sebastiánban.

A sorozatból az is kiderül, hogy a párizsiak hogyan fogadták a divattervező első alkotásait, és mitől vált ilyen híressé. Sofía Fábregas, a Disney+ spanyol, saját gyártású tartalmakért felelős alelnöke úgy fogalmazott:

Cristóbal Balenciaga az egyik leguniverzálisabb spanyol ikon, ugyanakkor az életéről az emberek nagyon keveset tudnak, mivel a világtól elzárkózva élt. Munkássága rendkívüli hatást gyakorolt a kortársakra, és világszerte a későbbi generációkra. A nagyközönség azonban nincs tisztában azzal, hogy milyen nagy hatással volt az egyetemes divat történetére.


Nézd nagyban ezt a videót!