-1 °C
borús égbolt
2023. december 11., hétfő
Árpád

Halad a korral a Coca Cola - Érkezik az egészséges kóla!

2013. december 12.
2.5191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#
 

kep1#A Coca Cola vezérigazgatója nemrégiben hivatalosan is bejelentette a nagyvilág számára, hogy várhatóan jövő évben dobják majd a boltok polcaira a tengerentúlon a világ első egészséges kóláját, amit sztíviával ízesítenek.

A népszerű üdítőitalt az különbözteti majd meg bizonyítottan káros hatású névrokonától, hogy zöld csomagolása lesz, és Argentínában - ahol már kapható a termék -, nagyon sokan megkedvelték az újfajta kólát, amire a Coca Cola szerint azért volt szükség, mert a cég diétás termékei sokkal jobb eladásokat produkáltak a múltban.

Az egészséges kóla a Coca Cola vezérigazgatója szerint nem csak csomagolásában, hanem ízében is megújul, az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság jelentése szerint pedig valóban forradalmi termék érkezik, a benne található sztívia és aszpartám ugyanis ajánlott mennyiségben egyáltalán nem károsítja az egészséget.

Hogy mi is az a sztívia? A sztívia ismertebb neve a jázminpakóca, ami Amerika középső és déli részén őshonos növény, és az indiánok már évszázadok óta édesítésre, illetve gyógyításra használják, Európában pedig 2011 decemberében vált engedélyezett édesítőszerré, ami a cukorral ellentétben egyáltalán nem káros a szervezetre.