22 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Gusztustalan: egy japán étterem nyers csirkehúst szolgál fel

2016. április 25.
2.5161
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A japán konyha furcsaságairól sokszor és sokat hallottunk már a múltban, de a hírek szerint még mindig vannak olyan különlegességek, amelyek meglepetést képesek okozni a szigetországból.
 





Egy japán gasztroblogger által nyilvánosságra hozott hír szerint ugyanis a japán Toricho Nerima tartományban van egy olyan étterem, amelynek a specialitása a nyersen felszolgált csirkehús, amelyet a lehető legváltozatosabb formában készítenek el a vendégek számára.


Habár egyes húsételek, mint például a hal vagy a disznó esetében a nyers fogyasztás egyes módjai felénk is elterjedtek, ellenben a csirkehús esetében egészségügyi szempontból ez nem a legszerencsésebb választás, de az étterem ezt is megoldotta: minden reggel frissen levágják az aznap felszolgált csirkéket, így mindig friss hús kerülhet a betérők tányérjára.


A hírt kiszivárogtató blogger szerint egyébiránt a nyers csirke egyáltalán nem büdös és nyálkás, inkább édeskés, de messze nem olyan intenzív ízvilágú, mint sütve.