23 °C
erős felhőzet
2024. június 16., vasárnap
Jusztin

Folytatódik a per Michael Jackson cégei ellen az állítólagos szexuális zaklatások miatt

2023. augusztus 19.
25.4401
Mariann profilja, adatai
Mariann
Még 2019-ben jelent meg az HBO-n a Leaving Neverland című dokumentumfilm, melyben két áldozat arról számolt be, hogy gyermekkorukban a világsztár, Michael Jackson szexuálisan zaklatta, molesztálta őket, amiért már évek óta perben állnak a popsztár cégeivel szemben.

A kaliforniai fellebbviteli bíróság megállapította, hogy a 40 éves Wade Robson és a 45 éves James Safechuck újraindíthatják a perüket a 2009-ben elhunyt énekes tulajdonában lévő társaságok ellen a gyermekkorukban történt molesztálások miatt. Történeteiket 2019-ben ismerhettük meg a dokumentumfilmben, mely akkoriban hatalmas port kavart és sokan nem értették, hogy a két férfi miért várt eddig.

Robson azt állítja, hogy Jackson 1990-ben, 7 éves korában kezdte el szexuálisan bántalmazni, és ezt hét évig folytatta. Safechuck állítólagos szexuális zaklatása 1988-ban Párizsban kezdődött, amikor 10 éves volt, és négy évig, 1992-ig tartott. Mindketten azért vártak eddig a vádakkal, mert csak akkor omlottak össze mentálisan, amikor mind a ketten szülővé váltak és felismerték a bajt.

A bíróság szerint mindketten folytathatják a küzdelmet az MJJ Productions Inc. és az MJJ Ventures Inc. vállalatok ellen, akiknek az alkalmazottai bűnrészesek voltak a molesztálási ügyben. Természetesen a két cég képviselői azt állítják, hogy biztosak abban, hogy Jackson ártatlan és sosem bántalmazta a gyerekeket.