kep1#Egy kínai kutatás nemrégiben meglepő eredményekről számolt be a tüdőrák kialakulása és a fokhagymafogyasztás kapcsán, a szakemberek szerint ugyanis a nyers fokhagyma heti kétszeri fogyasztásával akár felére csökkenthetjük a kérdéses daganatos betegség kockázatát.
Már korábbi kutatások is kimutatták, hogy a fokhagyma képes megvédeni a tüdőt bizonyos betegségektől, de távol tartja a béldaganatokat is, a legfrissebb adatok szerint azonban rendszeres fogyasztásával 44 százalékkal csökkenthetjük a tüdőrák kockázatát.
Az sajnos nem derült ki, hogy mi az az összetevő, ami a fokhagymából felszívódva ilyen hatást fejt ki, de a szakértők szerint nagy valószínűséggel az allicin nevű vegyület lehet az, ami képes csökkenteni a szervezetben a gyulladásokat, mert egy nagyon erős antioxidáns.
"Rám ezer virággal szórtad a tavaszt..." - virágséta a Fiumei úti Sírkertben