A leves a Satin névre keresztelt tudományos projekt keretein belül került kifejlesztésre, amelybe az Európai Unió csaknem kétmilliárd forintnak megfelelő összeget invesztált, de az első kísérletek alapján megérte, akik ugyanis ebből a levesből fogyasztottak, sokkal kevesebb kalóriát vittek be szervezetükbe a nap folyamán.
A szuperleves egyébiránt rezisztens keményítőt tartalmaz, amiből nagyon sok található borsóban, babban és lencsében is.
Mivel a tesztek sikeresen lezajlottak, az ilyen leveskészítmények hamarosan felkerülhetnek a boltok polcaira, de nem csak levesporként, hanem a tervek szerint kenyér, joghurt és még üdítő is készülne a technológia alapján.
A projektet egyébként hét európai egyetem és több mint 10 élelmiszer-ipari vállalat dolgozta ki, de egyelőre még nem mentes a mellékhatásoktól, hiszen a szuperkeményítő által emésztési zavarok és fokozott gázképződés alakulhat ki.
Chris Evans elárulta, hogyan kérte meg felesége kezét