34 °C
szórványos felhőzet
2024. július 17., szerda
Endre, Elek

Fogyj a karácsonyi bevásárlás közben is!

2013. november 26.
2.3591
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A karácsony közeledtével bizonyára egyre többen gondolkoznak el a fogyókúra gondolatán, hogy az ünnepek során lelkiismeret-furdalás nélkül tudják visszaszedni a nehezen leadott kilókat.

Ha ön is úgy érzi, hogy nincs ideje már megszabadulni a feleslegtől, akkor most jól figyeljen, hiszen csak a karácsonyi bevásárlás során több kalóriát égethetünk el, mint gondolnánk.

Ha például nem az interneten válogatunk ajándékokat, hanem körbejárjuk a boltokat és a plázákat, az felér egy kisebb túrával, így három óra alatt akár 500 kalóriát is elégethetünk csak azzal, hogy ajándékokat keresgélünk szeretteinknek.

Természetesen tudatosan, sportként felfogva a vásárlást még további kalóriákat spórolhatunk meg, elég csak olyan apró tippekre gondolni, minthogy az alsó polcok kínálatait nem távolról szemléljük meg, hanem leguggolunk hozzájuk, egymás után akár többször is, így egy bevásárlókörút kalória-mínusza akár 6-700-ra is felkúszhat.

Természetesen vannak még egyéb trükkök is, így például mozgólépcsők helyett válasszuk a valódi lépcsőket, a bevásárlószatyrokkal pedig ne rohanjunk ki azonnal a kocsihoz, hanem cipekedjünk velük pár bolton keresztül, hiszen így lehetünk csak igazán edzettek, sőt mi több, egy ilyen alkalommal - az előzőek betartásával egyetemben - akár már 8-900 kalóriától is megszabadulhatunk.

Ez pedig csak egy a sok karácsonyi bevásárlás közül!