Nem csak Magyarországon, hanem az egész Európai Unióban óriási probléma, hogy a gyermekek étkezési szokásai nagyon egészségtelenek, mert a szülők többsége már egészen kiskoruktól fogva cukorral és sóval tömi gyermekeit.
A helyzet sajnos világviszonylatban is rossz, de pontos adatokat a legfrissebb kutatások csak az EU-s helyzet kapcsán emlegettek, így kiderült, hogy a tagországokban a gyermekek túl kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, ezzel szemben rengeteg cukrot, sót és zsiradékot.
Természetesen hazánk ismét negatív példa lett, hiszen a sófogyasztásban határozottan mi vezetünk, így a gyerekek és a felnőttek tekintetében is 8-10 gramm só fogy el egy nap, holott az átlagosan bevitt mennyiségnek legfeljebb 2 grammnak szabadna lennie.
A helyzet sajnos világviszonylatban is rossz, de pontos adatokat a legfrissebb kutatások csak az EU-s helyzet kapcsán emlegettek, így kiderült, hogy a tagországokban a gyermekek túl kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, ezzel szemben rengeteg cukrot, sót és zsiradékot.
Természetesen hazánk ismét negatív példa lett, hiszen a sófogyasztásban határozottan mi vezetünk, így a gyerekek és a felnőttek tekintetében is 8-10 gramm só fogy el egy nap, holott az átlagosan bevitt mennyiségnek legfeljebb 2 grammnak szabadna lennie.
Komoly probléma, hogy utóbbi már az óvodások étkeztetésében sem kritérium!
A szakemberek szerint az a legnagyobb baj, hogy már a kisgyermekek is úgy táplálkoznak, mint a felnőttek, ezáltal egészen kiskorukban megalapozásra kerülnek az olyan felnőttkori betegségek, mint az elhízás, a magas vérnyomás vagy a szív- és érrendszeri problémák.
Két könyvújdonság a forró nyári napokra a még forróbb hangulatért