30 °C
kevés felhő
2025. június 08., vasárnap
Medárd

Ezért is érdemes extraszűz olívaolajjal készítened a zöldséget

2016. április 19.
1.7641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
AlicE profilja, adatai
AlicE
#
 

kep1#Egy spanyol kutatás nemrégiben hivatalosan is bebizonyította, hogy a zöldségek elkészítése esetén érdemesebb az olívaolajban való sütést választani, mint főzni azokat, mert ezzel nemhogy elvesszük, inkább felturbózzuk az ételt.

A szakemberek ugyanis bebizonyították, hogy amennyiben olívaolajban pároljuk a zöldséget, akkor nagymértékben növelhető az antioxidánsok száma, hovatovább az olajban található egészséges fenolok is átkerülnek a zöldségre, amitől az egészségesebb lesz.

Az így elkészített zöldségek ugyanis nem csak ízletesebbek lesznek, hanem ezen túlmenően elfogyasztásukat követően a rákot, az autoimmun betegségeket és a diabéteszt is nagyobb eséllyel lesz lehetőségünk elkerülni velük.