28 °C
borús égbolt
2024. július 20., szombat
Illés

Ezért érdemes változtatni alvási szokásaidon

2016. február 11.
6.7121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Ha te is mindig fáradt és szomjas vagy, ezen túl pedig tudod magadról, hogy túl keveset alszol, akkor itt az idő változtatni, a Diabetologia című orvosi szaklapban egy bostoni kutatócsoport ugyanis olyan eredményekkel szolgált, amelyek szerint a nőket sokkal jobban fenyegeti ilyenkor a cukorbetegség kockázata, mint más esetben.

A bostoni csapat egy 10 éves kutatás eredményét publikálta most, amelynek során 130 ezer nőt vizsgáltak meg, vagyis igencsak átfogó mintavételről beszélhetünk, amelynek során kiderült, hogy a 6 óránál kevesebbet alvó nők sokkal hajlamosabbá válnak a cukorbetegségre.

Sőt mi több, a cukorbetegség mellett a kutatók az ilyen nők esetében magas vérnyomást, súlyproblémákat és depressziós tüneteket is jelentős mennyiségben találtak, és kiderült az is, hogy főként az alvásproblémás hölgyek tartoznak a veszélyeztetett réteghez.

A kutatás során egyébiránt a 130 ezer nőből közel 6500-nál diagnosztizáltak cukorbetegséget, és esetükben szinte mind elhízás, valamint alvásprobléma, ebből kifolyólag pedig éjszakánként 6 óránál is kevesebb alvás volt a jellemző.