34 °C
kevés felhő
2024. július 14., vasárnap
Örs, Stella

Ezért fontosak a macskák számára a rituálék

2024. június 13.
10.5331
Mariann profilja, adatai
Mariann
A cicák imádják az állandóságot és a napi rutinokat, képesek szinte percre pontosan kérni a reggelijüket anélkül, hogy tudnák mennyi az idő és a Whiskas most ezen napi rituálék fontosságára hívja fel a figyelmet, a felelős állattartás szellemében.

A macskák nagyon könnyen tudnak alkalmazkodni gazdijuk napi rutinjaihoz, kifejezetten igénylik a rendszerességet. Bánszky Noémi, macskaterapeuta szerint:

Felelős és tudatos cicatartóként tudnunk kell rutinokat bevezetni és tartani a macskánk életében, hiszen számukra ez biztonságot ad. Ugyanakkor az is fontos, hogy kis lépésekben, de időnként változtassunk, szoktassuk hozzá a cicánkat ahhoz is, hogy időnként nem csak a kőbe vésett módokon történhetnek a dolgok.

A rituáléknak két alapvető eleme van: az etetés és az együtt töltött idő. A közös időtöltés magában foglalja a játékot és az összebújást is, de néha elég csak az, hogy a cicánkkal egy közös térben legyünk. Az etetés fontos rituálé a macskák számára, de egyben szociális és érzelmi tevékenység is.

A népszerű állateledeleket forgalmazó cég új "Itt az idő dorombolni" kampányt indított, hogy felhívja a figyelmet az etetési rituálék fontosságára. Ehhez elengedhetetlenek a finom falatok és az is, hogy a gazdik minőségi időt töltsenek kedvenceikkel a hétköznapokon is.