0 °C
borús égbolt
2023. december 02., szombat
Melinda, Vivien

Európában bevezetnék a pornóútlevelet, hogy a kiskorúak ne férhessenek hozzá felnőtt tartalmakhoz

2023. február 09.
54.1341
Mariann profilja, adatai
Mariann
Jelenleg ha valaki felnőtteknek szóló tartalmakat szeretne nézegetni az interneten, csupán annyit kell tennie, hogy bejelöli az "elmúltam 18 éves" rubrikát és már hozzá is fér mindenhez, semmi nem garantálja, hogy nem fiatalkorú nézegeti a tartalmat.
 

Ezen szeretne változtatni többek között Franciaország, akik elsők között szeretnék bevezetni az úgynevezett "pornóútlevelet", egy hivatalos digitális tanúsítványt, ami garantálja, hogy a felnőtt tartalmakat tényleg csak 18 év felettiek érik el az interneten. Mindehhez a felhasználóknak egy applikációt kell telepíteniük okostelefonjukra.

Jean-Noel Barrot, az ország digitális minisztere a Le Parisien című francia lapnak kifejtette, hogy véget kívánnak vetni annak a problémának, hogy a kiskorúak olyan tartalmakhoz férhessenek hozzá, amelyeket sokkolónak vagy traumatikusnak találhatnak. Egy 2018-as francia közvélemény-kutatás szerint 12 éves koráig minden harmadik gyermek került kapcsolatba pornográf tartalommal, és ez az arány 15 éves korra már 62 százalékra ugrott.