-1 °C
borús égbolt
2023. november 30., csütörtök
András, Andor

Etetési kisokos újdonsült kutyagazdiknak

2023. július 01.
21.9871
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy kiskutya életében nagyon fontos a megfelelő tápanyag, hogy megfelelően tudjon növekedni és egészséges maradjon, ám még mindig rengeteg mítosz kering azzal kapcsolatban, hogy mivel kell etetni a kölyköket, ehhez adunk most néhány tanácsot a szakértőknek köszönhetően.
 

A kölykök tápanyagigénye eltér a felnőtt kutyákétól, és legtöbbször a kölyökkutya fajtájától, korától és ivartalanított állapotától függenek. Ha nem kap megfelelő tápanyagot a kölyökkutya, akkor gyakran emésztési problémák - leginkább hasmenés - alakulnak ki. De a későbbiekben akár a bundájuk állapota is romolhat.

A kutyák túletetése általános és gyakori probléma világszerte, a Waltham Petcare Science Institute és a Liverpooli Egyetem közös kutatása is rávilágított, hogy a túlsúlyos kutyák nagyobb valószínűséggel élnek rövidebb életet, mint az ideális testsúlyúak. A kutyák egészségének alapja a megfelelő tápanyag és az adagok pontos betartása. A felnőtt étrendre való túl korai váltás megváltoztathatja a kölyökkutya fejlődését, és negatív, hosszú távú hatásokkal járhat.

Mivel a kölyköknek már tápanyagra van szüksége, mint egy felnőtt kutyának, ezért fontos, hogy a JUNIOR feliratú tápokat vásároljuk ilyenkor. A brit Waltham Petcare Science Institute egyik ajánlása a Pedigree Junior kutyaeledel, amelynek megfelelő vitamin- és tápanyagtartalma elegendő energiát és táplálékot biztosít a kölyökkutyák számára. Célszerű az egész napra ajánlott napi mennyiséget kezdetben öt kisebb adagra osztani, majd az adagok számát fokozatosan csökkenteni, továbbra is megtartva a teljes napi mennyiséget.