Nemrégiben mutatta be a sajtó számára legújabb fejlesztését a svéd bútorgyártó vállalat, akik hamarosan elhozzák mindenki számára az ikonikus svéd húsgolyó húsmentes (vegán) változatát.
Az IKEA számára mindig fontos volt a környezettudatosság, éppen ezért alkották meg a húsmentes golyót, melynek klímalábnyoma csupán 4%-a a klasszikus húsgolyóénak.
Az IKEA számára mindig fontos volt a környezettudatosság, éppen ezért alkották meg a húsmentes golyót, melynek klímalábnyoma csupán 4%-a a klasszikus húsgolyóénak.
A vegán golyó növényi eredetű húspótló anyagokból - borsófehérjéből, zabból, burgonyából, hagymából és almából - készül, állagát tekintve azonban ugyan olyan, mint egy húsgolyó.
A húsmentes golyó az IKEA éttermekben burgonyapürével, vörösáfonya-lekvárral és tejszínes mártással tálalják majd - a tejszín miatt így már nem vegán az étel -, de otthon is elkészíthetik majd a vevők, ugyanis fagyasztva is megvásárolható lesz. A különleges golyó augusztustól lesz elérhető a hazai áruházakban.
Holnaptól harmadfokú hőségriadó lép életbe, ez megviseli a szervezetet