21 °C
erős felhőzet
2024. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Előbb halnak a magányos emberek

2014. február 26.
2.6281
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#A Chicago-i Egyetem legújabb kutatásából kiderült, hogy azok az idős emberek, akik magányosan töltik mindennapjaikat, sokkal előbb meghalnak, mint azok, akiket egy szerető család vesz körül.

John Cacioppo, avagy az egyetem pszichológus professzora konkrét számokkal is tudott szolgálni, így elmondása szerint 14 százalékkal növelheti meg a korai halálozás valószínűségét a magány, aminek így majdnem ugyanakkora hatása van az emberekre, mint a hátrányos társadalmi vagy gazdasági státusz.

Az elképesztő összefüggés mellett azt is megtudtuk, hogy az egyedüllét kétszer nagyobb hatással van a korai elhalálozás kockázatára, mint az elhízás, így a pszichológus szerint leginkább azok az emberek vannak kitéve idő előtti elhalálozásnak, akik súlyproblémáktól szenvednek, és életükben nem vállaltak gyermeket.

Az orvos szerint óriási a baj, hiszen mostanság öregedett meg az első olyan karrierista generáció, akik addig halogatták a gyermekvállalást, míg végül lecsúsztak róla, így egyre több embernek kell szembenéznie az időskori magánnyal, a depresszióval, valamint ezek által a korai elhalálozás problémájával is.