12 °C
borús égbolt
2024. február 23., péntek
Alfréd

Elképesztő: közel 40 órát úszott a tengerben egy nő, mire kimentették

2016. augusztus 18.
4.7081
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Elképesztő történetről számolt be a nagyvilágnak a kínai sajtó egy 32 éves nő kapcsán, aki a hétvégén ismeretlen körülmények között a Kelet-kínai tengerbe esett, méghozzá mentőmellény és ellátmány nélkül, és 38 órát hánykolódott a vízben, miután rátaláltak.

A magát csak Fan néven emlegető nő egy ötnapos kiránduláson vett részt, amikor saját bevallása szerint a hajó fedélzetéről nézelődve átesett a korláton, ám hiába kiabált, késő este lévén nem hallották és nem is látták őt a vízben, ezáltal csak a hajó kikötését követően döbbentek rá arra, hogy eltűnt.

Fan nagy szerencséje, hogy gyakorlott sportoló és kiváló úszó, ezáltal 38 órán keresztül folyamatosan úszott és lebegett a tengeren, mire egy halászhajó felfigyelt rá, és kimentették a vízből az addigra már teljesen kimerült lányt.

Érdekesség, hogy Fan szerint bár kimerült, mindvégig ura volt a helyzetnek, méghozzá olyannyira, hogy az egyik este még szundikálni is tudott egy kicsit.

Szakértők szerint egyébiránt már az is kész csoda, hogy a nő egyáltalán túlélte a hajóból való kizuhanást, nem az, hogy még utána is képes volt életben maradni.