12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek egy vegán nőt, akinek kisgyereke belehalt az alultápláltságba

2022. augusztus 31.
29.6701
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Megdöbbentő eset történt egy Floridában élő családdal, akik nagyon szigorú vegán életmódot folytattak, emiatt pedig a 18 hónapos kisfiú végül belehalt az alultápláltságba, miután mindössze 17 kilogrammot nyomott.

A 38 éves Sheila O'Learyt tavaly júniusban hat vádpont találták bűnösnek: elsőfokú gyilkosságban, súlyos gyermekbántalmazásban, súlyos testi sértésben, gyermekbántalmazásban és két rendbeli gyermek elhanyagolásában.

A vegán életmódot folytatott nő csupán nyers gyümölcsökkel, zöldségekkel és anyatejjel etette Ezra nevű kisfiát, aki ezáltal nem tudott megfelelően fejlődni és végül 18 hónapos korában meghalt. A kisfiú mindössze 17 kg volt, akkora volt, mint egy hét hónapos baba.

Ezrának volt még két testvére is, egy 3 és egy 5 éves, akik szintén nagyon alultápláltak voltak. Az édesanyja hívta ki a mentőket, miután fia nem lélegzett. Az orvosszakértő megállapította, hogy a fiú halálának oka az alultápláltság szövődménye volt, beleértve a kiszáradást valamint a gyermek kezei, lábai és alsó lábszárának duzzadását is.